Poradna Longboardy


Autor: | Vloženo: 02.07.2016 000 10:55 | Témata: Poradna Longboardy

WheelBite

Dobrý den . Měl bych otázku ohledně tohoto problému Wheel bite . Nedávno jsem si pořídil Longboard Arbor Laim morgan pro model .. A jdu to zkusit a co se nestane nahnu se do pravé strany a kolečko se mi sekne o desku . Zkoušel jsem i druhou stranu a na tu jsem se postavil celou svou váhou a nic se nestalo . A co je divné Trucky mají podložky i dokonce výřezy v desce tak to jsem moc nepochopil . Jen pro obrázek Trucky Caliber II 184 mm 44° . Zrovna píšu sem jelikož mě tento problém zajímá . Předem díky za odpověď .

  • 2. července 2016 - Oficiální zástupce obchodu SNOWPANIC shop

    Dobrý den, trucky Caliber II mají otevřený bushing seat a tím dávají bushingům větší volnost. Výsledkem je větší točivost trucků a může docházet i k wheelbitu.

    Není třeba zoufat. Možností, jak zamezit wheelbitům (kousání koleček o desku) je několik:

    1. utáhnutí kingpin matky - zde však doporučuji utahovat maximálně na 3-4 závity. Pokud byste utáhnul více, bushingy se začnou deformovat a nebudou plnit svou funkci. Trucky budou sice stabilní, ale nebudou už dobře točit.

    2. pořizení tvrdších bushingů - to je nejspolehlivější způsob. Ideálně si pořiďte tvrdší bushing na boardside a měkčí na roadside. Případně oba stejně tvrdé. Oba barelové bushingy. Bushingy můžete nalézt zde: http://www.snowpanic.cz... Chybu nemůžete udělat např. s bushingy Venom HPF double barrel.

    3. dejte si pozor jak velká kolečka používáte. Např. u kol velkých 80mm bych už byl hodně opatrný a volil spíše kola velká cca 74mm. Do kompletu Arbor Liam Pro se dávají většinou kola velká okolo 70mm. Pokud provedete výše uvedené 2body, pak byste s koly 70mm neměl mít vůbec problém.

    4. Vyšší podložky - podložky však už máte. Pokud máte podložky alespoň 3mm vysoké, pak by měla postačit výměna bushingů

    Píšete, že se vám kola koušou pouze na jedné straně. Neslyšíte při náklonu nějaké praskání či skřípání?

    Jakub Janoušek
    SnowpanicCZ - freeski & longboard core shop

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tomáš

      2. července 2016 - Tomáš

      Děkuji


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.